Tuesday, 24 September 2013

chord guitar: Terima Kasih_IAmNeeta

Chord and lirik Terima Kasih By IAmNeeta

Intro : Dm G C Am

Dm        G         C             Am          Dm
Tidak pernah ku rasa perasaan yang begini
G               C       Am
tulusku mencintaimu
Dm        G         C          Am
semua kerna dirimu ku berubah
Dm                     G           C      Am
hidup ini penuh dengan senyuman

c/o:
C                   Am
Oh sayang, datanglah
Dm                G
kuinginkan dirimu
C               Am
dekatlah padaku
Dm                G
kurindukan pelukmu

C                         Am   Dm
Terima kasih atas segalanya
G                 C               Am       Dm
yang telah kau beri amat ku hargai
G                               C           Am
setiap ku simpan di dalam hati
Dm       G     C       Am
penuh riang tawa mesra
Dm     G         C
terus terukir dihati

Dm                   G
siapa sangka kan bahagia
C               Am
bila dulu pernah luka
Dm                  G
cinta datang tak diduga
C          Am      Dm
bawa hingga syurga



Monday, 19 September 2011

AMIR JAHARI-TANPAMU


AMIR JAHARI-TANPAMU


Selamat Pagi Semua
Dengarkanlah nada
Suara dan irama
Yang menyakitkan telinga

Embun pagi yang lembut
Menyentuh pipi yang gebu
Tanpamu
Ku kan terlewat
Tanpamu
Ku kan sedih
Kerana kau lah penyelamat
Dan akan sentiasa di hati
Saat 7 pagi
Akan ku tersedar
Mungkin kerana kau
Aku dapat merasa
Embun pagi yang lembut
Menyentuh pipi yang gebu
Waktu pagi diriku
Hingga pagiku sambut
Tanpamu
Ku kan terlewat
Tanpamu
Ku kan sedih
Kerana kau lah penyelamat
Dan akan sentiasa di hati
Tanpamu
Ku kan terlewat
Tanpamu
Ku kan sedih
Kerana kau lah penyelamat
Dan akan sentiasa di hati
Tanpamu
Ku kan terlewat
Tanpamu
Ku kan sedih
Kerana kau lah penyelamat
Dan akan sentiasa di hati
Tanpamu
Kerana kau lah penyelamat
Dan akan sentiasa di hati


Lirik Lagu Dirinya Sebenar -James Baum

Lirik Lagu Dirinya Sebenar -James Baum

 

Mungkin kerna tiada kepastian, 
Dalam menuju ke dewasaan,
Liku liku hidup, owoh oo oh,
Mungkin Kerna telah terduka, 
Waktu sedang memahami cinta,
Bukan yang dimahu, Ia bukan lagi pilihan,

Bukan lagi satu pencarian,
Tidak lagi mengejar jawapan,
Inilah pendirian sebenar, ow oo oh owh,

Harus tahu siapa dirinya yang sebenar,
Yang Dimahu hanyalah,
Untuk hatinya dibuka semula.....

Walaupun hanya pandangan mata,
Sentuhan harus diambil kira,
Inilah hakikatnya,

Usah beri pandangan berbeza,
Usah kecekan untuk bertukar,
Aku la aku engkau la engkau owh ooo owh oo woh oh,

Harus tahu siapa dirinya yang sebenar,
Yang dimahu hanyala,
Untuk hatinya dibuka semula.....

owh owh owh ohh.........

Harus tahu siapa dirinya yang sebenar,
Yang Dimahu hanyalah,
Untuk hatinya dibuka semula..

Wednesday, 10 August 2011

Ahmad - Arrora Salwa



Ahmad - Arrora Salwa

Pertama kali si aku malu-malu,
Saat ku dekat ku ragu2
Mungkinkah dia suka padaku
Ah Ah Ahmad…

Ternyata tanpa ku duga-duga,
Aku terima salam darinya
Bergetar saatku membalasnya,
Ah Ah Ahmad…

Dialah idola,
Dialah superstar,
Mampu menggetarkan ranah jiwa

Dia yg ku nanti,
Selalu terpuji,
Ingin ku dekat, selalu ku dekat..

Ahmad…
Kau selalu dihatiku
Ahmad…
Luluhkan keangkuhanku,
Ahmad…
Ingin aku cepat-cepat,
Bercinta dengan lelaki paling hebat..

Ahmad…
Peribadinya sederhana,
Ahmad…
Tiada banyak bicara,
Ahmad…
Ku tak mahu lama-lama,
Mendekat kepadaku dengan segera..

Ah Ah Ahmad….
Ah Ah Ahmad….
Ah Ah Ahmad….
Ah Ah Ahmad

Friday, 22 July 2011

I Like King's of Fruit So Much!!!

da lame aku x tulis blog.sbb x tau nk tlis ape...tapi sekarang aq da dapat idea dari blog kawan aq punya post.dye punya post adalah"I Hate King's of fruit so much".tapi sekarang aku tukar "hate" itu jadi "like" and.jadi la post yang bertajuk "I Like King's Of Fruit So Much" mesti seronokkan?
mesti ada dari kalangan keluarga korang x suka mkn durian kan? sebenarnya orng yang x mkn durian  memang rugi.



kakak aku dulu pon suka makan durian,tapi sekarang dye makan durian.Orang yang suka makan durian nnti akan x suka makan durian lagi sebab fobia dengan durian atau ade kna penyakit seperti darah tinggi dan lain2. orang yang  x suka makan durian selalu ckp sanggup maati daripada makan durian la..nak bunuh diri la macam2 alasan di buatnye,tapi hakikat nye orng yg x suka makan durian 2 la yang akan tergiler2 dgn  durian. betul x aq punya tekaan?



aq sejak kecil da makan durian sebab kt rumah aq ade banyak pokok durian,tapi sekarang da tinggal skit pokok,itu pon asyik di makan dengan tupai.dulu depan rumah aq ade pokok durian besar,bila musim durian jer banyak.pagi2 sebelom nak pegi sekolah kutip durian,sampai sorokkan durian , pastu balik sekolah makan durian sorang2 best giler dan mmng mantap la...sedap plak 2 ade pahit2 dan manis2 skit "pppeeerrrggghhhh" mmng mantap lagi sekali.tpi sekarang pokok nye da xde susah nk cari rasa macam itu.kadang2 beli jer lain rasa. sekarang bapak aq tanam pokok durian yang terbaek dari ladang, jenis dye aq x pasti jenis ape? tapi aq x sabar2 nk tggu berbuah, tapi maslah nye tnam pokok durian bkn besok trus berbuah,bertahn2 baru dpt merasa keenakkannya.



kt dalam kelas aq ada 2 orang xmkn durian, sorang pompuan sorang laki .yang dasyatnye ade lelaki  yang x makan durian "peerrgghhh" mmng x jantan. ko nk tau sape name nye?, klu nk tau cari la.sndri..huahuahua...
aq rase 2 olang bdk nie mmng rugi xmkn...rugi sgt!!..
dye orng ingat durian snang nk dapat?, sbnr susah nk dapat... nk kna tggu musim buah baru dapat mkn
durian tau..durian cuma ade di Malaysia and Thailand kt negara lain xde.. pastu ..durian diberi kn nma RAJA BUAH ..mmng rugi2 klu x mkn..durian2 knape la... ko sedap...hahahahaha.....
 durian2